Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 30. јул 2011.

Objektivom po Srbiji - Vinci, stražar na ulasku u Đerdap

Vikend naselje zaista nije neuobičajena stvar, a podatak o 500 kuća i vikendica stvarno ne pleni previše...statistički, naravno, jer sve ostalo je priča za sebe. Još uvek nije preterano teško naći nekoga kome Vinci ne zvuče poznato, ali definitivno postaje sve teže.

Kako i ne bi, kad se nalaze na obali Dunava ispred njegovog najlepšeg dela, pred ulazak u Nacionalni park Đerdap, odnosno ispred same Đerdapske klisure. Mesto se nije grupisalo oko centra, spomenika  ili mesne kancelarije, a ponajmanje oko omalene pijace, naprotiv, mesto e zapravo razvuklo uz obalu Dunava sa koje se pruža sjajan pogled na spornu poklonjenu adu, ali i obale Rumunije, kao i samu Klisuru koja se svom svojom širinom i bogatstvom vode lagano ljuljuška pred Vincima. Vinci zapravo imaju dosta toga zanimljivog, uključiv i Knez Mihailovu ulicu, ali meni je najzanimljivija bila ulica - Blaga Debeli. Ostalo je na slikama:


Mnoga zanimljive detalje nećete naći na ovoj stranici ali oni čekaju namernika na svega 120 kilometara od Beograda, posebno usred kupališne sezone kada Vinci zaista odišu pravom primorskom atmosferom. Vredi protegnuti noge i točkove tih 120 kilometara, zaista...











Pijaca pusta kao u Meksiku za vreme sieste...


Odbojka na vodi deluje tako primamljivo...naravno, i vaterpolo je tu ako nekoga ne privuče odbojka, ali kako odbojci odoleti?





Za one kojima se dopadne, panorama onoga što se vidi sa obala Vinaca, može biti veća klikom na fotografiju.


4 коментара:

  1. http://boom93.com/info/sport/23583/preminuo-blagoje-vujcic---blaga-debeli.html

    Inače je imao vikendicu u Viincima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bravo za ovo, kao da smo sad svi nekako kompletniji sa ovakvim saznanjem, a ne samo ovaj moj prikaz Vinaca :)

      Избриши