Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 31. децембар 2012.

U šetnji po Beogradu - Veliko ratno ostrvo, plaža Lido, tradicija Zemunaca i Beograđana na Dunavu

Ono što je Ada Ciganlija godinama bila ya Beograd, to je Lido bilo za Zemun, a vremenom i za Novi Beograd, pa čak i za stanovnike desne beogradske obale Save. Plaža, sunce, zabava...
Naravno, Ada Ciganlija je evoluirala u nešto daleko veće od plaže, ali i Lido je evoluiralo u jedno sjajno izletište. Sada već svake godine vojska postavi pontonski most ka plaži na Velikom ratnom ostrvu, a skelari i čamdžije koji su prevozili kupače decenijama unazad, sada špartaju sa ove na onu obalu u dosta manjem broju ali čar te vožnje veća je nego ikad...


Razni planovi vezivani su godinama unazad za ovu predivnu dunavsku adu, ali do sada se održala samo ideja o sjajnom provodu na plaži, uz roštilj, odbojku na pesku i vožnju čamcem. Ukratko, ovo je i definicija Lida. Sve ostalo je na slikama. Iako nije novogodišnji motiv, umeće da ugreje u ovim hladnim danima i noćima. Sve najlepše :)
Нема коментара:

Постави коментар