Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 30. новембар 2012.

Foto album - Izložba insekata, Gornji Dom, skoro pa letačka garnitura...

Videti insekta u njegovoj prirodnoj veličini, ne mora mnogo da znači, a najčešće je u prirodi to veoma velik napor. Teško ponekad razaznajemo čak i o kom se insektu radi, a kamoli njegove delove tela, pa je neretko čak i kada je moguće, uglavnom nezanimljivo to posmatranje.
Ipak, kada na televiziji ili internetu sagledamo insekta nekoliko puta uvećanog, kada mu vidimo jasno sve delove tela, pa čak imamo utisak da mu vidimo i izraz lica, onda naše impresije dobijaju sasvim novu dimenziju. Pogled na pojedine insekte uvećane do tog nivoa ume da izazove kod nas divljenje, a ponekad i strahopoštovanje (što je uglavnom ekvivalent ružnoći i proždrljivoj prirodi insekta koji posmatramo).
Ipak, takav pogled sasvim sigurno u velikom broju slučajeva izaziva i pritajenu želju da ga izbliza pogledamo, možda i dodirnemo ili čak - upoznamo.
Ovo je mala fotopriča o svemu tome, komotno je možemo doživeti i kao upoznavanje sa insektima. Na ovoj strani sa insektima koji su na višoj poziciji u prirodi u odnosu na neke druge, neki zato što lete, neki zato što skaču, neki zato što se prosto tako visoko pozicioniraju.



Pa, sad...eto, nekima bolje ide letenje, nekima skakanje, ali zajedničko im je da se kreću kroz vazduh bez pretereno mnogo kontakta sa čvrstom podlogom :)
Neki čak i jedu svoje ljubavnike, pa su u ovoj veličini možda i najstrašniji za posmatrača.
Upoznajmo ih...

































Нема коментара:

Постави коментар