Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 9. новембар 2012.

Fokus na događaju - Batajnica 2012, svečano otvaranje i defile

U drugom nastavku ove foto-sage o obeležavanju prvog veka srpskog vazduhoplovstva na batajničkom aerodromu septembra ove godine, više pažnje ću posvetiti samom činu svečanog otvaranja događaja, kao i veličanstvenom defileu većine učesnika u letačkom delu programa.
Veličina događaja jasno je apostrofirana i brojem i raznolikošću učesnika, kao i gostima, što iz zemlje, a što iz sveta. Vojni paradni orkestar verovatno je najbolje rešenje za svojevrstan šlagvort samom činu svečanog otvaranja i defileu, dok je fantastičan splet narodnih igara i kola jedan prepoznatljiv, domaćinski odnos našeg naroda prema pojmu svečanog. Zaista jedna prelepa slika koja je potrajala nepun sat vremena.


I konačno, smotra garde postrojene za predsednika, prigodni govori i igre mogu da počnu, kako bi to zvučalo u nekim antičkim vremenima :)




Pripremljena svečana tribina spremna da primi goste.



Novi ministar odbrane čak i ako se ne snalazi još uvek u toj ulozi, uopšte to ne pokazuje. Naprotiv, smireno igra svoju ulogu kao da mu je ovo već ko-zna-koji aeromiting po redu. Lepa slika za videti, posebno ako se uzmu u obzir objektivne dimenzije celog događaja.


I, mala uvertira za veliki defile...









Dolaze mnogobrojni gosti...






Lepo je bilo videti i bivšeg ministra kako se pojavljuje u društvu naslednika. Kakvegod političke razlike bile, prijatno je saznanje da se može ispoštovati prethodnikov trud oko ovog događaja pozivom na svečanu tribinu.





Uz primetno zakašnjenje pojavljuje se ne kraju i sam predsednik i smotra može da krene. Gardisti kao izliveni dekor, pedantno postrojeni u nepomičnom pozdravu kao najvećoj počasti šefu države.








Defile letelica u sporom preletanju i besprekornim formacijama za momenat je zasenio perfektan nastup padobranaca sa vojnim i državnim zastavama.






Gazele su napravile senzaciju od defilea, i nažalost, to je nešto što se sasvim sigurno ne može prikazati fotoaparatom, ali teško je to i opisati rečima, pa čak i maerom dočarati. Da, jednostavno, to je jedna od onih stvari koje treba videti. Ono nešto što doživiš ili ne doživiš. Ne meriš time kvalitet svog života, ali tačno znaš koliko si ga obogatio...ili nisi.





Trobojka nad Batajnicom i njenih preko stotinu hiljada uzdignutig glava i pogleda uprtih u nebo.





Нема коментара:

Постави коментар