Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 6. октобар 2011.

Objektivom po Srbiji - Kalna, gde god da kreneš, Kalna je tu...

Istočna Srbija, šumovite planine gotovo nadomak ruke, cvrkut jedva poznatih ptica i čudni krici onih najmanje poznatih...valjda ptica, ko bi ga znao. Od Knjaževca ka Pirotu...ili od Pirota na sever, nebitno, kuda god da se okrene volan, naići će se na Kalnu. Malo i mirno mesto. Nemam ideju koliko tačno ima stanovnika, ali nimalo se ne bih iznenadio da se svi međusobno poznaju...onako, makar iz viđenja. E, baš u tome i leži čar priče o jednom takvom mestu.


Priča o Kalni mora biti ispričana tiho, mirno, sa izrazitom dozom spokoja, tradicije i usporenog ritma odbrojavanja vremena, jer Kalna pripada baš takvom miljeu, upravo jednom tipičnom istočnosrpskom mestu gde se sve odvija natenane, nekim ritmom ustaljenim pre ko-zna-koliko godina...a možda i decenija, ko bi sad nagađao...U svakom slučaju, meni izgleda kao da sam i previše teksta napisao, te da bi svako naredno slovo možda pobrkalo utiske o ovom mestašcu, pa bih nadalje preporučio upravo fotografije.7 коментара:

 1. Svaka cast!!! Pozdrav od jednog Kalanca

  ОдговориИзбриши
 2. Hvala, zadovoljstvo mi je predstaviti ovu varosicu svojim slikama. Uskoro cemo jos malo na ovu temu, ima jos toga sto treba predstaviti vezano za Kalnu ;)

  ОдговориИзбриши
 3. Svaka cast,lepo je sto se neko ovoga setio ....

  ОдговориИзбриши
 4. Nije tesko setiti se necega sto je lepo i sto vredi podeliti sa drugima.

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман8. јун 2012. 21:04

  Najlepse i najmirnije mesto na svetu...

  ОдговориИзбриши
 6. Osim sto je nedavno odnela reka most, odnosno onesposobila ga...:(
  Ali i dalje ostaje jedno od najmirnijih mesta koje sam ikada pohodio

  ОдговориИзбриши