Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 4. децембар 2010.

Fokus na događaju - Prva zvanična godišnja dodela nagrada AMS

AMS je Asocijacija motociklista Srbije, pravna evolucija on-line zajednice Bjbikers, okupljene više od pola decenije oko internet foruma bjbikers.com. Ovo je verovatno najkraće i najšturije o nečemu čemu sam zajedno sa dosta svojih drugara, dao toliko toga i to od sveg srca. Ne mari, biće prilike i za šire upoznavanje, za sada je ovo dovoljno kao uvod.



Po prvi put ova organizacija priredila je godišnju dodelu zahvalnica svim onim partnerima koji su pratili humanitarne i ostale aktivnosti ove zajednice motociklista tokom protekle godine. Datum nimalo nije slučajan, ma koliko bio netipičan za motocikl kao prevozno sredstvo. Ovo je Dan AMS, ali i dan sa kojim počinje BJB zima, dvomesečni ciklus raznih dešavanja u vidu humanitarnih Deda-mraz akcija, davanja krvi i druženja samih bajkera. Dakle, nimalo slučajno baš drugi decembar...











Pristižu lagano i zvanice, pripreme se završavaju...









Domaćin ove svečanosti, kao i dela ostalih planiranih aktivnosti u sklopu BJB zime je naš član, putnik oko sveta motociklom, Livaja Zoran na svom splavu Hrabro srce. Njegovim pokroviteljstvom uspešno je realizovana ova manifestacija u kojoj su uz AMS, sa-domaćini bili predstavnici domova za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici i Kulini, kao i Zavod za transfuziju, upravo oni ka kojima su humanitarne aktivnosti AMS okrenute najviše.

















Gosti nisu krili svoja osećanja vezana za kompletnu ideju mobilizacije humanog u svima nama kakvu je kod njih pokrenula AMS, pa su od srca pozdravljali za improvizovanom binom našu međusobnu saradnju, ne štedeći iskrene reči ponosa što pripadaju jednom takvom miljeu. Udruženje poslovnih žena kao najveći partner AMS u ovim aktivnostima izrazilo je svoju nepokolebljivu odluku da nastavi i dalje učešće u tako humanim i lepim aktivnostima, dok je Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP RS obećao punu podršku saobraćajaca daljim naporima da se istraje u ovim humanim akcijama, ali i javno prepoznao partnera u AMS za borbu u kulturi saobraćaja na ulicama, i bezbednost pre svega. Brojni drugi partneri su se ređali na skromnom podijumu, a atmosfera osmeha ubrzo je preplavila Hrabro srce u potpunosti. Projekcijom filmića o prethodnim akcijama Deda-mraz na motoru, evocirani su oni predivni trenuci za koje žive deca u domovima u Sremčici i Kulini, ali i bajkeri koji će se za dvadesetak dana ponovo uputiti ka njima u tradicionalnoj koloni moto-deda-mrazova.





















Teško je nabrojati a neizostaviti...i ružno je. Stoga ću preskočiti nabrajanje i prepustiti da se stvari razumeju iz već opisanih nastupa, a slike bi trebalo da kažu sve ono što nisam stigao da napišem. Pored mojih, ovaj put su i fotografije Jece.



Više o ovome na bjbikers.com

2 коментара: