Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

петак, 27. јул 2012.

Foto album - Skakavac na maloj fokusnoj daljini...

Nekadašnji hit i dvosmisleni stihovi: Skakavac joj zaš'o u rukavac i dalje umeju starijim generacijama da se zavuku pod usne kojima promrljaju te stihove čim neko spomene ovog čudnog insekta. Pa šta, insekt k'o insekt, moglo bi se reći. Naravno, može i tako da se gleda, ali ja sam odlučio da malko drugačije pogledam na skakavca. Naravno, ne na svakog skakavca, već na skakavca pozera, onog koji voli moj objektiv. A poze su...procenite i sami, ali meni deluje kao da su to poze ljudskog bića ponekad:


Priču o skakavcu ljudi će ispričati na različite načine, nekome je to štetočina, neko ga ne voli iako ne zna baš tačno zbog čega, neko ga ignoriše uglavnom e neko i uživa posmatrajući ga. Nekome je on najava nevolje, neko ga vidi kao mamac k'o stvoren za udicu, a neko ga vidi kao manekena za objektiv. E, taj zadnji sam ja. Pa, da se ne zagubimo u raznoraznim pričama, prepustimo se fotografijama i svim skakavcima koji su nekada stali pred moj objektiv, a slika je vredela objavljivanja. Jedna mala retrospektiva mog druženja sa dotičnim skakutajućim insektom :)
Нема коментара:

Постави коментар