Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 1. јул 2012.

Fokus na događaju - Vidovdanski susreti, konjički spektakl u parkuru Brigade MUP-a - svečano otvaranje

Sedamnaesti put podrazumeva i tradiciju, i to kakvu...MUP je domaćin jednog tradicionalnog konjičkog susreta koji možda nije u rangu nekadašnjih konjičkih igara, ali sasvim sigurno predstavlja jedan od lepših sportskih i konjičkih događaja danas. Organizacija očekivano na visokom nivou, sunce prži u jednom od najvrelijih dana, pljeskavice se peku a sokovi hlade. Narodne nošnje, uniformisani u belo muzičari iz reprezentativnog orkestra, konji se zagrevaju u manježu, i sve je lagano spremno. Čeka se ministar policije sa svojim domaćim i stranim gostima da se pojavi i svečano otvori Vidovdanski konjički susret.
Konačno, i taj trenutak dolazi, brojni novinari prate to aparatima, a neke slike su našle put i do ove stranice.


Sam program trajao je dva dana, a pokazao je i revijalne i takmičarske elemente od kojih je teško razabrati koji je bio lepši. U prvom delu, na ovoj stranici, probrao sam neke fotografije koje bi mogle prikazati deo priprema i atmosfere vezane za ambijent i svečano otvaranje, dok ću u drugim temama prikazati i takmičenja i dodele nagrada, a posebno najspektakularniji deo ove priče, nastup Konjičke čete.
Dakle, svečano otvaranje i atmosfera izgledali su, otprilike, ovako:


Štala koja budi uspomene, stare preko četvrt veka...sedlarnica. Šta znam, malo se toga promenilo u suštini.


E, ovde uočavam promenu, ali mi je na tih gotovo četrdesetak stepeni uočena promena jako prijala :)









Muzičari, orkestar u belom paradira pored štale i zauzima mesto pored parkura.


















Ovaj put nije pitanje ko će biti premijer, već nešto daleko manje političko, ali jedna od onih retkih stvari na koje jedan političar može biti ponosan. Ono što smo posle toga videli, definitivno nekoga na čelu policije može učiniti ponosnim.














Gotov svečani defile, lagani odlazak i pripreme za nastavak ceremonijalnog dela.
Orkestar ispraća defile što atmosferu čini dodatno svečanom.




Нема коментара:

Постави коментар