Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 5. јул 2012.

Fokus na događaju - Vidovdanski konjički susreti, četa konjanika MUP-a i sjajan prikaz veštine i umeća

Vidovdanski konjički susreti, sedamnaesti po redu, pored svečanog otvaranja, defilea, nekoliko utakmica u preskakanju prepona i trka zaprega, ukrašeni su i sjajnim dvadesetominutnim prikazom veštine baratanja konjima u realnim uslovima od strane pripadnika Čete konjanika. U nastavku prikaza dešavanja sa ovog izuzetnog i tradicionalnog događaja, smatrao sam da nastupu ove posebne čete na konjima treba posvetiti zasebnu stranicu...a ima šta i da se vidi.


U svom predstavljanju ove godine, policajci na kojima pokazali su umeće vođenja konja u poretku, u parovima, u prestrojavanju u kole i vrste, u zaobilaženju prepreka i suprotstavljanju nekim od najtežih prepreka. Upravo tim suprotstavljanjem se i završio nastup ovih sjajnih momaka ali i devojke koja ih je vodila, uz iskren i snažan aplauz sa svih strana.

Ipak, sve je bilo atraktivno, ali uglavnom slike mogu same za sebe da pričaju, pa da počnemo onda sa slikama:






















Eh, da...zatim kreću lagano zvuci dramatične scenografije između kojih voditeljka objašnjava kako je započela simulacija vežbe potiskivanja lica koja su prodrla neovlašćeno u prostor koji nije za njih odobren na utakmici. Kao u nekom od holivudskih filmova, scenografija fantastično funkcioniše i tenzija se sve očiglednije podiže dok na jednoj strani parkura "huligani"  raspaljuju svoje baklje i kreću ka sredini, a na drugoj strani se mirno četa konjanika MUP-a postrojava u poredak iz koga kreću u uspostavljanje reda na prostoru na kome se desio prodor. Muzika kulminira u trenutku kada konjanici uspevaju da potisnu nazad "huligane" a ako je neko i pomislio da će konji ustuknuti pred bakljama i mahanjem, grdno se prevario. Ne samo da nisu ustuknuli, već su i sasvim uredno marširali ne remeteći poredak ni za trenutak, a zatim disciplinovano i uvežbano prešli u kolonu, a zatim i u vrstu sa kojom su završili svoj nastup. Fantastičan prizor koji slike ne mogu u potpunosti preneti jer nedostaje muzička podloga za ovu predivnu scensku atmosferu.















Prelepa predstava treba je svakako videti uživo...kao vežbu, naravno ,)

Нема коментара:

Постави коментар