Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

среда, 31. август 2011.

U šetnji po Beogradu - Skijanje na Adi

Mora li se do mora? Neko da, neko ne....ali, za one sa dilemom moraju li ili ne moraju baš do mora, na Adi Ciganliji ima raznih sadržaja koji će im do neke mere zameniti more. Nesumnjivo jedan od najatraktivnijih sadržaja je i skijanje na vodi, sportski skijaški kompleks smešten u samom dnu Ade Ciganlije, uz makišku stranu.


Sve je lepše na ovom delu Ade, zbog ovog il' onog, nebitno, ali svake godine se može videti nešto novo. Skijalište je ove godine osveženo uređenim velikim parkingom otvorenom za sve posetioce Ade, pa samim tim i za skijaše. Sjajno iznenađenje za nas posetioce baš ovog dela Ade, iako ja najčešće na Adu idem motorom.


Ono što više pleni je sve veći broj umešnih skijaša koji se, imam utisak, lagano već meri sa brojem početnika dok su oni, nazovimo ih srednjacima, najbrojniji. To govori o popularnosti ovog sporta na jedinom skijalištu ove vrste u zemlji. Pa, upravo ti umešni skijaši sa svojim akrobacijama, ali i oni uporni sa svojim entuzijazmom da nauče, kao i oni koji maksimalno uživaju u ovoj atrakciji, bili su centralna fokusna tačka ove posete Aqua Ski centru na Adi. Ovako je to izgledalo.


Red početnika sa ogromnom željom da savladaju ovaj izazov, pa onda red majstora...mora tako :)Koliko je samo sportskog duha u devojci koja se upušta među onakvim majstorima u svoju vožnju na vodi? Mnogo, zaista mnogo i nimalo slučajno nije više puta zarobila moj objektiv prosto ga sama preusmeravajući ka sebi, upravo tim svojim velikim duhom.


Ipak, iznenađenje, ali izuzetno prijatno iznenađenje stiglo je sa još neustrašivijim duhom, zrelim godinama na skijama! Scena koju ne možete videti baš svaki dan. Svaka čast, od srca!
Aaa...može i udvoje, očito je veoma zabavno. Najlepši su njihovi komentari dok se voze i prolaze pored nas, uz dosta smeha i razdraganosti. Prosto se nametne zaključak kako oni baš, ali baš umeju da uživaju.
Eto, za nekoga može i bez mora, samo ne može bez vode...osim na trenutke kada očito može i - bez vode. Izleću skijaši vešto praveći okrete po svim osama, milina za publiku.
Doduše, bilo je i onih koji su, srećom jako, jako retko, poželeli da svojim umećem isprskaju fotografa, pa iako su fotografu tek par kapi stigle do sandala, uspeli su da, ruku na srce veoma atraktivno, isprskaju ostatak publike na obali, one koji su nedužno sedeli i divili se...šteta za takav poriv, jer su u pitanju zaista majstori ovog sporta, što se odmah dalo videti. Svi na obali su prokomentarisali nameru tog prskanja, verovatno su videli jasno to nekom gestikulacijom, dok sam ja ostao usredsređen na fotografiju pa ne mogu da baš tvrdim, ali u narednim prolascima, majstori su se ograničili samo na majstorije, a sitne i nepotrebne pakosti smo zaboravili...skoro potpuno ;)I tako, kome se dopalo, a Ada mu nije daleko, neka slobodno pruži korak do tamo, ima itekako šta da se vidi. Ostali mogu da uživaju u ovom slikama, ili nekim još boljim kakvih je, ne sumnjam, prepun ovaj naš predivni internet. Važno je da uživamo što više i što češće. Sad, na vodi, ili na internetu, svako će za sebe da odluči.

Нема коментара:

Постави коментар