Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 12. фебруар 2011.

Foto album - Par pogleda na zimu...

O zimi je teško nešto reći, a da to već drugi nisu znali. Bojim se da je sve teže nešto o zimi i uslikati, a da to već prethodno nije viđeno, ali tu bih se već pre isprobao negoli sa rečima.
Zapravo, šta tačno treba reći o godišnjem dobu čije nas prve asocijacije neumitno vuku ka sankama, toplim džemperima, belini na sve strane ili dimu iz odžaka?

Često se to zapitam pred sam dolazak zime i ma koliko da ne umem da pronađem jasan odgovor, čim zima krene, o njoj i ja, ali i svi drugi, imamo ponešto da kažemo.


Sa rečima se, znači, nekako izborimo i o svakoj novoj zimi imamo ponešto novo da kažemo, a one prethodne teško, iako dosta rado, zaboravimo. Sa fotografijom, zima ume biti opisana onim neizrečenim rečima, slovima i rečenicama, dovoljno da razgovor takve vrste o zimi, bude opširan i detaljan, a u isto vreme tiši i nečujniji od laganog zimskog vetra koji zagudu s vremena na vreme kroz ogolele krošnje, koliko da bi skinuo malo snega sa njih. Da vidimo umem li ja sa čitaocem da vodim takav razgovor samo sa fotografijom...

Нема коментара:

Постави коментар