Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 29. фебруар 2016.

Objektivom van Srbije - Neum, izlaz BiH na more, grad-hotel u malom

Izlaz na more, da...
Neum je danas najpoznatiji upravo po tome, kao i komplikaciji za one koji putuju Jadranskom magistralom i koji moraju stati na graničnom prelazu da obave proseduru koju će ponoviti pola sata kasnije da bi se vratili u istu državu, Hrvatsku. Neugodno rešenje, ali tako je.
I, nije strašno. Uglavnom je to rutina i brzo se završi.
U međuvremenu je smešten Neum, negde između te dve carinske procedure za one koji samo prolaze, a krajnja destinacije za one koji su se tu i zaputili.
I danas Neum sija sjajem koji nedvosmisleno kaže da će ovo jednog dana u potpunosti postati grad-hotel.


Smešten u korenu zaliva, Neum je zaštićen od gotovo svega osim od navale turista. Domaći se od toga i ne pokušavaju zaštiti, naprotiv... :)
Udaljen od Dubrovnika 70 km, ali isto toliko i od Mostara, nesumnjivo je da sa ovim gradovima postoji neka tajna veza i to ovaj skladan splet ugostiteljskih kapaciteta čini još privlačnijim.
Ostalo je više-manje standardno: sunce, plaže, more, provod i uživanje. Takve stvari su izuzetne samo onima koji ih trebaju.
A znamo li uopšte one druge, kojima ne trebaju? ;)


Нема коментара:

Постави коментар