Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

субота, 26. октобар 2013.

Objektivom po Srbiji - Vrujci, mesto gde su Sveta voda i Voda Voda na jednom mestu

I, ko bi rek'o... Pođeš malko zapadno od Šumadije koju redovno vidim kao zemlju čuda, kad ono, čudo nad čudima u Vrujcima, odnosno, odmah pored njih. Svi nekako znamo za Banja Vrujce, ali sami Vrujci kao da ostaju negde van domašaja naših saznanja, sakriveni iza poznatije destinacije u svom komšiluku sa kojom čak i ime dele.
Elem, i ovde ima zbog čega čovek da zastane, da se nasmeši kad se osvesti, te da dalje pođe zadovoljan i prepun utisaka.
Nekada, ne tako davno, beše podignuto postrojenje za preradu vode na ovim prostorima, ali kako postrojenje proradi i umesto vode poteče novac, nekako se rodi i ideja da malo tog novca ode u jednom pravoslavno svetilište, crkvu Ognjene Marije. I, kako je to ispalo?
Pa, ovako nekako:


Danas, jedna do druge teku i osvežavaju organizam i dušu dve vode, komercijalna i sveta. Može li bolje i lepše_
Možda, ali za sada ja uživam i u ideji da od ovoga teško da može biti bolje, a na ovim prostorima, gotovo nemoguće :)


Нема коментара:

Постави коментар