Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 11. август 2012.

Fokus na događaju - Otvaranje renoviranog hotela Jezero na Borskom jezeru

Dan rudara je ove godine centralno obeležen u Boru. Nekako to zvuči i sasvim logično najširoj javnosti, jer su većini prva pominjanja Bora asocijacije za rudare i obrnuto. Ne bi trebalo da je tako verovatno jer Bor karakteriše i dosta toga drugog, dok pojedina apsolutno rudarska mesta karakterišu rudnici, ali tako je - kako je. Najšira javnost kada kaže rudnik, misli na Bor :)
Jedna od onih drugih karakteristika Bora svakako je i Borsko jezero koje je dosta često na ovim mojim stranicama, ali sam hotel Jezero nije još pronašao svoje mesto ovde jer godinama nije radio. Ekonomski razlozi uglavnom, a živa šteta, pokazalo je vreme.
Dok je taj hotel radio, jezero je bilo daleko posećenije, nekako je sve tu živelo, a sezona na obalama je trajala od proleća do jeseni, i to kasne jeseni...Iako je plato ispred hotela i posle zatvaranja bio domaćin i do dana današnjeg moto skupovima recimo, praktično se na samom jezeru punosezonski život smestio još samo u auto kampu, dok su ostale obale jezera polako počele da najčešće udomljavaju još samo pecaroše - kampere, i tek ponekad vikendom kupače iz Bora uglavnom.
Verovatno je to neko i uočio, a imao je dovoljno moći i želje da ponovo obnovi hotel, iako sa, kako se najavljuje, daleko većim i dalekosežnijim ambicijama.


Svakako, kada se priča o "nekome", ne treba biti naivan pa pomisliti da to može da poželi samo jedan čovek, to su projekti koje zaista može da podrželi, podrži i realizuje ceo tim rešenih i sposobnih ljudi. Ovaj put taj tim je iz redova RTB-a, pa je i sasvim logično da je i hotel otvoren po završenoj prvoj fazi na Dan rudara.



Deo sređenih sportskih terena za čije sređivanje, ruku na srce, nije bilo potrebno preterano vremena i sredstava, posebno ako se uzmu u obzir godine zapuštenosti, odnosno neodržavanja. Prijatan pogled na ambijent koji je pre manje od desetak godina ugošćavao brojne sportske ekipe raznih rangova i sportova, čije treninge smo sa zadovoljstvom mogli gledati sa improvizovanih tribina.



Novoizgrađeni letnjikovac zaštitio je od sunca sve koji su pod njega stali, dok je većina zvanica ispred glavnog ulaza čekala da se najzad otvore vrata renoviranog predvorja.




Kada nešto lepo dodatno ulepšaš, to ume da bude pravi pogodak. Da li su lepe devojke ulepšale lepe svečane rudarske uniforme ili je bilo obrnuto, nije baš kristalno jasno, ali - nije ni bitno za lepotu prizora.




A u holu se sve priprema za svečanost otvaranja, omanja bina ispred recepcijskog pulta sa velikim akvarijumom i raznim zanimljivim detaljima, džez orkestar, aperitivi...














A ispred ulaza svečani doček...još samo treba dočekati zvanice, a to su, pored ostalih, i tri ministra i jedan premijer.

I...stižu!





U ulozi domaćina, Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB-a. Ministri rude i svega vezanog za novac, zajedno sa premijerom daju podršku ovom projektu, a zatim se dodeljuju i nagrade najboljim pojedincima.







Sad sledi pitalica, kako će tri ministra i jedan premijer da podele tri tradicionalne figure livca od bakra teškog 86 kg, a da svaki od njih dobije po jednog?
Pa, da...premijer će biti i ministar istovremeno :)






Na kraju veoma ukusan i diskretan muzički program, praktično muzička zavesa u sjajnoj interpretaciji angažovanog džez orkestra. Zatim banket u renoviranoj velikoj sali, a onda slobodne aktivnosti. Preskočivši banket, ja sam se vratio odmah slobodnim aktivnostima a usput su nastale i neke fotografije pre izlaska...
Sve u svemu, dobar i lep događaj, dobro organizovan, događaj koji uliva nadu u razvoj ovog kraja, posebno ako se uzme u obzir da su nove ambicije vezane za turizam ovog kraja, kanalisane ponajpre kroz renoviranje hotela, usmerene i ka zimskom turizmu. Naime, istog dana završena je i kontrolna kućica za žičaru na Crnom vrhu koja će predstavljati fokus zimskog turizma. Na bazi te projekcije očekuje se punokapacitetni rad hotela i preko zime, što objašnjava naredne dve faze rekonstrukcije ne samo hotela već i cele ideje turizma na Borskom jezeru. Da, iako je u prvoj fazi obnovljen gotovo sav smeštajni i restoranski kapacitet hotela, kao i deo pratećih sadržaja i sportski tereni, već druga i treća faza značajno gledaju unapred , te se kroz njih očekuje i najradikanija dosad obnova turističkog pogleda na Jezero kroz potpuno uređivanje plaža i pratećih sadržaja uz dodavanje novih. Sad, da li će od toga biti nešto, koliko i kada, pokazaće vreme. Za sada je sjajna priča u kojoj, zahvaljujući obnovljenom hotelu, možemo očekivati daleko više gostiju na predivnom Borskom jezeru.






Нема коментара:

Постави коментар