Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

четвртак, 29. септембар 2011.

U šetnji kroz Beograd - Park teretana na Banovom Brdu

Koncept koji je po prvi put u Beogradu primenjen u Hajd parku iznad Mostarske petlje, dao je sasvim lep rezultat ma kakva da su mu očekivanja prethodila. Malo jačanja i razgibavanja na otvorenom očito su davali smisao sumornoj ideji trčanja bez nekog posebnog dešavanja. Dobro je to što je taj razvoj događaja neko i pratio, te uočio priliku da se proširi ideja i na ostale delove grada. Ukratko, sa odlaskom ovogodišnjeg leta u istoriju u velikom parku na Banovom Brdu osvanuo je još jedan kolaž raznih sprava za jačanje i razgibavanje, populano nazvan teretana na otvorenom.


Ideja se, bar po prvim iskustvima, jako lepo primila, iako je nekako izostao onaj srednji deo, kotiran negde između najluđih godina i nekih zrelijih, pa su se najčešće mogli videti posetioci u vidu baka, deka i unučadi. Naravno, to sliku ne čini ispraznom već je savršeno oplemenjuje, upravo tim duhom najmlađih i najstarijih kako neumorno savladavaju sprave pred njima.

Uglavnom, sprave su tu, prvi posetioci su tu, i prvi dan male teretane na otvorenom je mogao da se kroz objektiv vidi i na ovakav način:


Tipično, zapravo....ranac sa stvarima uskoro će pored drveta zameniti školska torba, ali sve drugo će, najverovatnije ostati isto. I to je verovatno Zlatni gral jedne ovakve zamisli javnog rekreiranja na nekom nivou iznad trčanja unaokolo.I, taman kada u životu čovek pomisli kako je najzad, posle toliko godina, savladao život, naučio da uživa, naučio da razlikuje prave vrednosti od marketinških falsifikata, izvikanih plagijata i ostalog, njih dvoje na slici kao da poručuju u stilu Maestra Paganinija - Ma nemaš ti pojma....

Ja sam to upravo tako doživeo, pomerili smu mi percepciju uživanja u životu za dovoljno stepeni da sam im od srca posvetio ovu fotografiju sa koje svi možemo da učimo...ko ume da čita između piksela i boja.
Ne dirajte moje krugove....kako se sve to ponavlja u neočekivanim situacijama :)

Godine? Pa to je samo za one koji godine priznaju, ostalima su to samo reperi za poneko sećanje ili podsećanje, ograničenja nisu nikako.


Ah, tako je...ovo je najlepša stvar u ovom parku, nema sumnje...Hej društvo, moramo nekako da se organizujemo oko ovih sprava......da, slušajte me ovamo, moramo da savladamo sve sprave...Eto, možda je nekome daleko da se prošeta, nekome možda i nije, u svakom slučaju za onoga ko odluči da mu ovaj park može ispasti nekako usput, preporuka je da ponese patike, dobro raspoloženje i eventualno foto-aparat...ostalo je tu , na samom vrhu uspona ka Banovom Brdu, na svega pedesetak metara od Požeške, a tako izdvojeno u jedan mali svet...

Нема коментара:

Постави коментар