Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 30. септембар 2017.

Objektivom van Srbije - Pula noću, jedno posebno i nezaboravno iskustvo

Posebno iskustvo jeste.
Nezaboravno? Pa, nekome svakako, nekome i ne, kako ko doživi.
Pa ipak, noći u Puli nekome su sećanja koja učine život lepšim u trenutku.
Noćni život Pule nekada davno je imao svoj prilično uhodan ritam i dinamiku i prosto je bilo gotovo nemoguće promašiti nešto iz te rutine. Slično kao i u drugim većim gradovima nekadašnje velike države.
Ono što je Pulu odvajalo od drugih sličnih gradova i njeihovih rutina noćnog života jeste činjenica da se iz inostranstva znalo dolaziti samo na vikend, na zabavu ovde.
Noćnu zabavu, da budemo precizniji.
Svakako, to inostranstvo je bilo u dometu stotonjak do dvestotinjak kilometara jer drugačije ne bi imalo smisla, te je najviše gostiju vikendom bilo iz tada susedne Italije.
Danas vikend turizam ne samo da nije neuobičajena pojava već u Istri generalno predstavlja značajan deo turizma uopšte.
Danas je, dakle, teško objasniti ovu osobenost detaljima od pre tridesetak godina.
Ruku na srce, danas nema gotovo ničega od tadašnjih sadržaja, i svi su oni redom uglavnom zamenjeni nekim novim atrakcijama, ali čak i ako nema diskoteka kakve su bile Uljanik, hotel Pula i Piramida (redosled nabrajanja odgovara i večernjim programima doba o kome je reč), i danas je aktuelna šetnja po Korzu (Đardinima), pa onda kroz Zlatna vrata prema Ferumu i dalje sve do Arene.
O da, to je krug koji se nije nimalo promenio.


Naravno, leti je najpunije, ali zima u Puli, posebno noću, nimalo nije nalik na zimu u ostalim turističkim mestima van sezone. Naprotiv, Pula živi noću savršeno, kako leti, a tako i zimi.
U ovoj šetnji kroz fotografije proći ćemo letnju varijantu, a ko zna, možda neka druga stranica donese i zimsku verziju.
Smatram da ovim tastatura odlazi na svoje mesto, a nadalje samo fotografije govore o temi. Uživajmo.





























































Нема коментара:

Постави коментар