Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

четвртак, 10. новембар 2016.

Objektivom po Srbiji - Banja Koviljača, otmeni a diskretni miris aristokratije u Podrinju

Banja Koviljača je poznata najpre po Specijalnoj bolnici i njenim još specijalnijim efektima po one koji je koriste. Nekome više, nekome manje ali uglavnom svima pomogne ova bolnica, ali verovatno samo u svojevrsnoj saradnji sa izuzetnom prirodom u koju je smeštena. Banjski park tu igra posebnu ulogu.
Poznata je Banja i po Vujkovom saboru u nedalekom Tršiću i brojne ekskurzije pohodile su i pohode i dalje ovo prelepo mesto smešteno tik pored Drine.
Ali ne i na samu Drinu, što je meni lično uvek bilo intrigantno.
Sve u svemu, jedna reč se nameće sama po sebi kad shvatimo po čemu nam je poznata Banja Koviljača - turizam.


I zaista, sve je ovde nekako podređeno upravo turizmu, pa je i ideja ove objave da pogledamo malo turistički aspekt, šta se može dobiti, šta videti, a šta doživeti na nekih 160 km od Beograda, na najzapadnijoj državnoj granici. Biser Banje, Kur Salon ima svoju posebnu stranicu, a a ostalo je uglavnom sažeto ovde.


Privatni apartmani su uglavnom uhvatili priključak sa standardima savremenog turizma. Tako se grade, tako opremaju i tako iznajmljuju.
Kod starijih objekata, kao što su hoteli, ovi standardi se još uvek usaglašavaju i proces ide malo sporije.

Maravno, etno je samo trendovska i marketinška oznaka za ono što se oduvek nudilo u Banji. Kako je se seća, kao klinac, takva je i danas po pitanju tezgi...Staro kraljevsko kupatilo se restaurira, ali je značajan simbol i danas.
Konačno, savremena bolnica je ono oko čega se sve vrti.
Malo Kur Salona, ali o njemu na posebnoj stranici.
Blatno kupatilo zahteva malo veću rekonstrukciju i radnici su ga okupirali.
Malo ptica, malo veverica, mir i tišina...milina.


Нема коментара:

Постави коментар