Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

среда, 07. септембар 2016.

Objektivom po Srbiji - Donji Milanovac, varošica koja sebe nalazi uz Dunav sve više

Teško je, pa ma koliko puta prođem, da ne svratim makar na kratko u Donji Milanovac i nauživam se. Sedeo sam sa užitkom i na baš jakom suncu, a sedeo sam opet sa užitkom i po jakom vetru koji je talasao Dunav sve dok nije ličio na uzburkano more...i uvek sa užitkom.
Mada ga još uvek većina ljudi prepoznaje po lokalitetu i muzeju Lepenski vir, danas je ovo mesto sasvim sigurno jasno opredeljeno za trajnu vezu sa Dunavom koji zaista ispre njega čini jedan omanji morski ambijent.
I ovaj put nisam odoleo...
Plaža, promenada uz obalu, suveniri na pristaništu, novoizgrađena savremena marina za čamce, dugačko šetalište iz reku...eh, definitivno se Donji Milanovac odlučio za jednu tajnu, ali trajnu vezu sa Dunavom...I konačno, poput višnje na šlagu, internacionalni kruzer koji pompezno pristaje i iskrcava putnike koji jedva čekaju da protegnu noge u nepoznatoj varoši na obali, jednog prelepog letnjeg dana na krstarenju...
Scenografija je postavljena, pratiću sa zadovoljstvom kako ćemo do sledećeg čina.Нема коментара:

Постави коментар