Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 23. мај 2016.

U šetnji po Beogradu - Sahat kula, stari i precizni hronometar koji meri i istoriju

Čuvenom beogradskom tvrđavom, Kalemegdanom, dominira pored Pobednika, opservatorije, i nekih drugih zdanja i Sahat kula. Mnogi su je ovlaš videli, definitivno upamtili kako izgleda dok se nadvija nad zidinama i posloženim topovima u svom podnožju, i verovatno zabeležili na svojim selfijima i drugim fotografijama, ali je velika stvar zaviriti u taj istorijski spomenik i iznutra.
Kalemegdan krije zapravo dosta takvih mesta koje treba obići, a neka od njih sam već podelio na ovim stranicama, pa se tako uz bunker koji nije tako često otvoren ili Nebojša kulu, ali i Rimski bunar, možemo ovaj put prošetati i Sahat kulom.


Šetnja zaista može poćeti sa najniže tačke, iz Donjeg grada, i tim redosledom se možda i najbolje može sagledati kompleksnost i zanimljivost najvećeg beogradskog parka, u šta bi se savršeno uklopio i pogled sa Sahat kule. Pogled na mesto odakle smo stigli, te pogled na niz prelepih detalja koji nas u toj šetnji još očekuju. Već sam predstavio koliko je Kalemegdan zgodan u proleće, a ovog proleća je možda vreme da predstavimo i ovaj sjajan spomenik smešten nekako baš na središnjem delu Tvrđave.
Pa, ja bih zakoračio unutra slikom, a tekst bih sada prekinuo...za početak, nekoliko pogleda sa Kule.


Нема коментара:

Постави коментар