Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 09. мај 2016.

Fokus na događaju - Dečiji maraton, mali junaci u brzinskom pohodu na popularnu Slonaru

Vreme i nebo su odlučili da ove godine razbiju tradiciju.
Ovogodišnji Dečiji maraton nije po tradiciji prethodio i najavio onaj pravi, veliki Beogradski maraton, već se desilo obrnuto. Lepše vreme se desilo tek nedelju dana po rekordnom Beogradskom maratonu, pa su konačno i mališani predškolskog uzrasta mogli da odjurišaju oko Slonare Beo zoo vrtu Dobre nade u pohod na neke nove medelje ili čak rekorde.


Rekord nije oboren, ali je izjednačen ovaj put.
Pa ipak, mada i to biva uglavnom najvažniji podatak sa protokom vremena, u ovom takmičenju tradicija je ustalila jednu drugu kategoriju na prvo mesto. Onu kategoriju kojoj teže još antičke Olimpijske igre.
Pobednik je svako ko je startovao.
Tako je bilo i ovaj put, a najbolji dokaz je aplauz koji je dobila jedna uplakana devojčiva koja se uz pomoć devojke iz organizacije, prošetala kroz cilj, i ipak završila trku posle neugodnog pada na startu. Taj aplauz je pokazao sve ono čemu sport od iskona treba da teži.
Neki budući šampioni možda baš na ovim slikama upisuju svoju budućnost u medijima po prvi put. Nikad se ne zna...

Нема коментара:

Постави коментар