Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

среда, 16. март 2016.

Objektivom po Srbiji - Šetnja uz Nišavu, uzvodno i nizvodno, nogu pred nogu...

Kroz najveći grad u južnoj Srbiji, te definitivno njen centar verovatno u svakom smislu, protiče Nišava i neumitno svakog trenutka kojim protiče, obeležava Niš.
Ne trenutke izgleda vrlo uzburkano čak i kad je vodostaj nizak, a onda, opet, kad prođe malo, deluje kao da se samo našalila sa posmatračem, pa tiho i dostojanstveno nastavlja svoj defile podno niške Tvrđave.
Dobro da je baš tako.
Iako se dostojanstveno praćaka centrom velikog i starog grada sa svojim antičkim korenima, ume da bude opasna, posebno u bujičnim situacijama.
Dobro je da opomene s vremena na vreme.


Odlična vodoutvrda uglavnom je šetalište, ali i mesto za brojna društvena dešavanja u doba godine kada to vremenski uslovi dozvoljavaju. Bude tu i muzike, i dečijih zabavnih sadržaja, ali i sporta, i to neočekivanog...
Ono što se može sa sigurnošću očekivati je sjajan ugođaj prilikom šetnje, ma šta šetač da očekuje ili ne očekuje. Provod i osećaj odlično utrošenog vremena je zagarantovan.Нема коментара:

Постави коментар