Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

петак, 26. јун 2015.

Objektivom po Srbiji - Hotel Izvor u Aranđelovcu, novi plamen za stari sjaj ovog kraja

Stari sjaj je vremenom prekrila patina koju je stvorio uglavnom savremeniji način života, nešto što bi se danas moglo nazvati i fensi načinom života, ma koliko u nekome taj izraz podizao želudac.
Naravno, stari sjaj je izbledeo i pod teretom sve težeg ekonomskog preživljavanja, i sve izrazitijeg raslojavanja u kome oni koji imaju odlaze u inostranstvo na provode, na more i na zimavanja, a oni koji nemaju, ostaju kući i lagano u toj priči nestaje deo populacije koja dolazi u ovaj kraj. Devedesete su nepovratno uzele danak možda i ponajviše u letargiji koja je zahvatila ljude širom zemlje ne dajući im više ni volju da se bore za povratak ka starom sjaju.
Ni Aranđelovac nije bolje prošao...


Šta je činilo nekadašnji sjaj?

Pre svega ostalog, tu je Bukovička banja, nekada park pored Aranđelovca, danas neumitno progutana širenjem samog grada i praktično veliki gradski park. Hotel Izvor upravo se na obodu ove nekada jedne od najatraktivnijih banja u državi i smestio, nastavljajući slavne tradicije hotela koji su danas van funkcije, a to su Šumadija, i moj omiljeni Staro zdanje.
Nedaleko je i jezero i otvoreni bazen kao jedno od najlepših izletišta, jezero Garaši. Jezero je smešteno u podnožju Bukulje, na kojoj je izgrađena čak i osmatračnica kao posebna atrakcija na ovom lokalnom izletištu. Tu je i izuzetno lepa šetnja kroz praistoriju dužinom uređenih pešačkih staza u pećini Risovača, ali danas je verovatno najatraktivniji Akvapark koji posluje upravo u sklopu Hotela Izvor.

Naravno, upravo ovaj plamen koji vraća taj stari sjaj Aranđelovca ću makar i samo delimično predstaviti sa zadovoljstvom na ovim stranicama uz nadu da će nekome to biti toliko interesantno, te da će provesti neko vreme u ovom kraju, a možda i u samom Hotelu.

Нема коментара:

Постави коментар