Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

среда, 24. септембар 2014.

Objektivom po Srbiji - Kulpin, malo vojvođansko mesto sa najviše dvoraca po stanovniku

I, da, zvuči šaljivo, ali takva je i namera...Kulpin ima dva dvorca, a nepunih 3000 stanovnika. Nije teško sračunati. Dakle, prema broju dvoraca, Kulpinjani su najbogatiji u Srbiji :)

Dvorci su zaista najznačajniji u Kulpinu, ali definitivno nisu i jedino što treba videti. Tu je svakako i park, Crkva i živopisne kuće sa ne preterano radoznalim stanovništvom, ali svejedno dovoljno ljubaznim da se čovek oseća zadovoljno što je protegao noge čak do ovde.


Šetnja je zapravo očekivano kratka, ali i iznenađujuće smirujuća i opuštajuća. Ne sećam se da me negde nešto tako nagnalo da pogledam baš svaki spomenik, i ama baš svaki natpis pročitam, da se interesujem za imena ulica ili odgledam svaki saksijski ukras na prozorima...i to u mestu koje ima svoje dvorce, a u jednom od njih i Muzej Vojvodine. Meni je vredelo otići, i to ne samo jednom.


Нема коментара:

Постави коментар