Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

понедељак, 23. јун 2014.

Objektivom po Srbiji - Inđija, od nekadašnjeg rekordera po broju kafana po stanovniku, do najevropskijeg gradića u Srbiji

Neka davna vremena proslaviše Inđiju kao mesto sa nejvećim brojem kafana i kafića po broju stanovnika. Mislim da nikad nisam ni ynao koliki je odnos te dve statističke cifre u jednom tako neslavnom rekordu, ali do kraja osamdesetih ova vojvođanska varošica je po tome bila najpoznatija...pa i to čak samo među onima kojima je ovakav podatak bio dovoljno atraktivan da bi ga uopšte upamtili.
Devedesete kao i svuda uglavnom, napraviše neke promene u poimanju i verovatno jesu sa time na neki način napravile i uvertiru za dešavanja koja su Inđiju obuzela pre deceniju kasnije. Postojeći kapaciteti postali su atraktivniji, a definitivno su nikli i novi, čak i zaštitni znaci gradića. Procvat na neki način.
Zoo vrt Koki, moto skup kome je čak i baš Zoo vrt bio domaćin dok ga sama manifestacija nije prerasla, jezero, bazeni, sve se to uzdiglo na neki viši i atraktivniji nivo. Naravno, neki od najvećih koncerata svetske klase su deo te povećane atraktivnosti, a pored industrijske zone koja odudara svojom pogodnošću i pre svega administrativnom jednostavnošću i uređenošću, najbitniji je Fashion park kao novi simbol gradića.
I tako dobismo jednu novu Inđiju...


Tako naša nova Inđija danas nastavlja da živi nekim svojim novim ritmom, sa nekim novim simbolima, i sa nekim novim, daleko lepšim simbolima i znacima raspoznavanja. Nova Inđija, novi simboli, nove fotografije, sve je tu, odmah posle tačke na ovoj rečenici.


Нема коментара:

Постави коментар