Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 27. септембар 2012.

In Memoriam - Poslednji veličanstveni Galebov let

Tužna vest na svim medijima ostavila je naciju bez daha. Srušio se vojni avion lasta i prilikom pada poginuo pilot major, vrhunski obučen letač opitnog centra, Goran Savić.
Prema trenutno dostupnim informacijama, pokušao je da otkazivanju komandi usmeri letelicu ka području u kome nema ljudi i na kraju je uspeo, ali je zbog toga prekasno iskočio. Koliko je to herojstvo, zna svako od nas, onako, za sebe...teško da postoje reči kojima treba tako nešto opisivati i objašnjavati.

Pre nepunih mesec dana najavljen je kao pilot na aeromitingu Batajnica 2012 koji će braniti čast domaće avioindustrije, a posebno škole letenja na verovatno najvećem dostignuću domaće aeroprojektne pameti, supergalebu, G4. Kako je izgledao taj let, delimično će pokazati i ove slike, iako fotografija ne može prikazati figuru u vazduhu koja oduzima dah desetinama hiljada prisutnih. Velike i teške reči ću preskočiti, samo sećanje na ovaj veličanstveni let mogu da podelim sa čitaocima.


Neko zaplovi nebom tek kada sklopi zauvek oči, a neko tada samo nastavi da plovi nebom. Privilegija hrabrih među nama.


















Нема коментара:

Постави коментар