Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

недеља, 12. март 2017.

Objektivom po Srbiji - Banja Ždrelo, Mlavske Terme, biser istočne Srbije u savremenom ruhu na najizdašnijoj prirodi

Za banje znamo, za terme sa prirodnim toplim vodama takođe, sve je to postojalo još od Rimljana na ovim prostorima.Banja Ždrelo je definitivno nešto posebno, a razliku pravi volja i odmerenost onih preduzimljivih ljudi koji su odlučili da od još jednog poklona prirode koji se u Srbiji veoma slabo prihvataju ili se ponekad čak i ne primećuju, napravi ono što je zaista postalo biser istočne Srbije.
Ne odjednom, ne, potrajalo je, a čak i dalje traje, već je jasno da se kraj ne nazire. Svaka godina donosi nešto novo...


Sećam se kada su mi prvi obrisi privlačili pažnju dok sam prolazio glavnim putem od Žagubice ka Petrovcu ili obrnuto, delovalo je kao nešto što teško može postati nešto više od propalog pokušaja da se neki prirodni izvor termalne vode oplemeni do nivoa turističkog odredišta na koje vredi svratiti, a kamoli zaputiti se namenski ka njemu.
Greška u proceni.
Srećom...
Sjajni kompleks iskombinovan od prenoćišta, preko nekoliko bazena sa vodom prirodno toplom vodom i temperaturama od preko 35 stepeni, do restorana i igrališta na zaista visokim standardima projektovanim i napravljenim. U neposrednoj blizini nalaze se i mesta koja bi valjalo obići, a to su pre svega manastiri Blagoveštenje koji svojom neobičnom lokacijom predstavlja vrlo atraktivan doživljaj pojma manastira, i daleko čuveniji ali i kompletniji Gornjak, nešto dublje u Klisuri, takođe delimično uzidan u stenu.
A ovo dalje neka bude u slici jer je i sama fotografija upitna kad treba opisati ovaj ugođaj, dok su reči definitivno suvišne...Нема коментара:

Постави коментар