Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

недеља, 16. новембар 2014.

Objektivom van Srbije - Skradin, primorski grad koji nije na moru, već na reci, na jezeru, na slapovima...

I kako sam već napravio najavu u temi o pogledu na Skradin i Prokljansko jezero, red bi bio malo zaviriti pobliže u prelepi gradić, primorski, ali ne i na moru. Grad je zapravo na reci, samo je to teško za prihvatiti ponekad, jer od otvorenog mora ga deli i još jedno jezero, jedan veliki zaliv i luka, te jedan veličanstveni kanal...a ipak, kao da je to upravo more. Zašto?
To je pitanje na koje je teško dati odgovor, pa makar i fotografijom, taj se odgovor nameće tek sa prvim koracima po Skradinu, definitivno...


Nekada glavni grad rimske provincije Linburnije, danas je neveliko mesto sa ogromnom prošlošću u kome živi manje stanovnika negoli gostiju koji stoje strpljivo u redu za brod koji će ih povesti do Nacionalnog parka Krka da vide čuvene slapove.
Pa šta?
Baš ništa ne smeta jer tu je veći deo godine živo i krcato. Dolaze brodovi, jahte, pune se marine, restorani nimalo ne zaostaju za onima u većim mestima. Zabave napretek, a znamenitosti na sve strane. Da svedem sve na jednu reč, ona bi glasila - preporuka!
U dve reči rečeno, to bi bila - apsolutna preporuka!

Ostatak je uglavnom na fotografijama, Tvrđava je izuzeta jer će biti uklopljena u jednu novu rubriku koja kreće do kraja godine na ovim stranicama, dok će NP Krka dobiti zasebnu temu, taman kako i zaslužuje.
Нема коментара:

Постави коментар