Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

понедељак, 06. октобар 2014.

Objektivom po Srbiji - Bukovička banja, biser banjskog turizma, istorija sačuvana u mnoštvu spomenika i cvećnjaka...

Bukovička banja?
O da, to je tu negde, blizu Aranđelovca, da baš nešto blizu, pitaj nekog tamo kad stigneš u Aranđelovac.

Bilo nekada.
Mislim, bilo nekada tačno, sada više nije tačno.

Istina je da je danas ta čuvena Banja ustvari deo, i to najlepši deo Aranđelovca, praktično centralni park koji je urbano širenje odavno apsorbovalo u jedinstvenu celinu.
Ipak, da li baš...jedinstvenu?
Mislim da je to nemoguće, jer je Banja nešto toliko posebno da je teško tako nešto asimilirati da postane nevidljivo.
Ne, Banja je i dalje Banja. Jedinstvena, i bez ikakvih drugih celina i primesa.


Zadržavši jedinstveni šarm s početka prethodnog veka, ovaj prelepi park sa bajnskim sadržajima dominira gradom ispod Bukulje. Ko nije protegao noge onuda, sada je možda prilika da slikom bar vidi ono što bi trebalo da upozna.
Licem u lice.
Jedan na jedan.
Jer ova Banja ništa manje ne zaslužuje.
Hotel Staro zdanje definitivno zaslužuje svoju stranicu, zato samo jedna slika da zagolica maštu svima onima koji nisu verovali da je legendarni Jack Nickolson mogao komotno i u Srbiji da snimi Isijavanje :)
Postoji još jedan ovakav primerak...nečega, jer ne znam baš tačno od čega je sve sazdana ova maštovita kamenita kreacija. Blizanac-spomenik nalazi se u privatnom delu kraljevskog kompleksa na Dedinju, u sklopu bašte Kraljevskog Dvorca...koji, opet, apsolutno zaslužuje zasebnu temu i stranicu.


Нема коментара:

Постави коментар