Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 13. мај 2014.

Objektivom van Srbije - Petrovac na moru, onaj čuveni biser crnogorske rivijere...

Teško, ali zaista je stvarno teško reći nešto o ovom dragulju turizma na crnogorskoj obali, a da se o tome ne zna naširoko i nadugačko. Eto, Petrovac je jedna priča za sebe koja nikako ne čeka da bude ispričana, ona se savršeno utka u svako razmišljanje o letovanju na crnogorskoj rivijeri i naprosto je nezaobilazna makar i za jednodnevni obilazak...a, što da ne, čak i noćni izlet.Malo mesto, za njega sam čuo od oca davnih godina, kako je on tamo često letovao u nekim još davnijim godinama i bilo mu je sjajno. Pričao je kako su vikendom meštani odlazili da prevežu svoje barke na Katič i Svetu Nedjelju, pa se vraćali nazad, a on nije kapirao odmah zašto...tek, za vikend su znali da protutnje vrlo veselo, bučno i nadasve neobazrivo čitavi buljuci mladića mahom iz Nikšića, ali i drugih "visočijih" krajeva Crne gore, i tada je barka bila bezbednija na nekom od tih ostrva. Te sam se priče naslušao, a kada sam prvi put i video uživo Petrovac, kao da sam je i konačno doživljavao.
Posle prvog dolaska, nisam bio tamo godinama, a u sledećim odlascima izmenila se i atmosfera, kao i sam Petrovac uopšte koji je izrastao u potpunu ekskluzivu.
Sasvim je sigurno da je ta stara priča otišla u istoriju i da danas nikome ne može zvučati ozbiljno i realno, jer danas je Petrovac nešto što se samo poželeti može.
Prelepe ulice, riva, omanja gradska plaža ali u blizini i prelepa plaža Lučice, sve je to jedna sasvim nova slika Petrovca koji treba obavezno posetiti.

Нема коментара:

Постави коментар