Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

среда, 21. мај 2014.

Objektivom po Srbiji - Vršac, jedan od najlepših gradova i naše neizmerno kulturno blago

Ne, kada naumim da skočim do Vršca zaista me ne prolazi osećaj da ću videti nešto novo. To nije taj osećaj, ne radujem se tome.
Radujem se što ću ponovo videti sve ono staro zbog čega iznova i iznova uvek dobijam želju da skočim do ovog prelepog banatskog gradića.
Nekada mi mislima protrče skoro nepregledni vinogradi, nekada aerodrom i pilotska akademija, ponekad mi se u misli na neko vreme uselu Dvor, a ponekad je i katedrala pred mojim očima. Nekad Kula, nekad sportski centar, nekad park i promenada, a ponekad mi proleti pred zatvorenim očima i paraglajder...
Naravno, nekada je to i Grožđebal, kultna karnevalska priča ovog prelepog grada.
Šta god da se od toga useli u moje misli, to je zasigurno prvi korak ka polasku...Najčešče, nažalost, izostanu oni ostali koraci i ne krenem obodima Deliblatske peščare ka najistočnijem delu Vojvodine, ali misli su već tamo.
A opet, ponekad ipak prevalim tih stotinak kilometara srećan zbog novog susreta sa jednim od najlepših mesta u zemlji, i vratim se zadovoljan zbog još jednog randevua sa onim blagom koje mene učini bogatim za svega par sati užitka u njemu.


O da, iako bih se katkad mogao zakleti da neću videti ništa novo, izgleda da to ne važi i za detalje, jelte, jer kako inače objasniti da je nešto ovako staro, za mene toliko novo?
Stara švapska kuća sa pogledom na dva šora, mirna, tiha i pusta...sjajno, slika koja pleni, prosto sam morao da okrenem aparat ka njoj :)

Нема коментара:

Постави коментар