Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

недеља, 22. децембар 2013.

Foto album - Kuća cveća ponovo dom nekada najslavnijem paru na ovim prostorima

Tragedija koja je pratila nekada Prvu damu bivše nam države, konačno je uspokojena u epilogu koji je malo razdrmao javnost, a opet, kao da se osim nekih talasanja po uspomenama onih koji se još uvek sećaju, ništa nije ni desilo. Jovanka Broz našla je mesto pored čoveka kome je posvetila život, i tome platila visoku cenu.
Sve u svemu, jedna živa stranica naše istorije, sahranjena je u Kući cveća praktično tek nešto malo pošto je javnost čula u kojim uslovima je živela praktično od pada u menilost svog davno preminulog supruga..


Konačno je na tu priču stavljena tačka, malo euforije oko sahrane se podiglo, ali pravi poštovaoci su nastavili i dalje da obilaze Kuću cveću, odajući pre svega poštovanje sebi samima, jer nisu dozvolili da ih trendovi, politika, devedesete i sva druga zla udalje od nečega čemu su sa ponosom nekada pripadali. Ispravna ta nekadašnja politika bila ili ne, onda je deo bića svih tih poštovalaca koji su se u danima posle sahrane uporno pojavljivali u Kući cveća.
Kuća sveća je izuzetan spomenik istorije, ali i savršen ukras jednog grada kakav je Beograd. Park, skulpture, kao i brojni eksponati u muzejskom kompleksu u kome se Kuća i nalazi, jedinstvena su baština koju bi svako trebalo da vidi. Kome je daleko, možda sa fotografija pronađe sebi motiv da se uputi do kompleksa muzeja na Dedinju...

Нема коментара:

Постави коментар