Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 30. децембар 2013.

Objektivom van Srbije - Tučepi, nestvaran miks peska, kamena i finog žala na plaži

Horizont koji zatvaraju dva ostrva, Brač i Hvar, samo je završna kadenca za note koje more tiho ispisuje svaki dan na nestvarno lepim plažama Tučepa. Neveliko mesto poznato isključivo po turizmu, smestilo se u središnjem delu Jadrana u Hrvatskoj i okuplja preko leta brojne turiste iz gotovo svih krajeva sveta.
O, da, itekako je moguće da toliko stranaca pohrli ovde na odmor jer je priroda bila itekako darežljiva i to uglavnom stranim turistima nikako nije promaklo.
Posledice raspada starog sistema i tranzicije u novi su dokačile i Tučepe, kaleći svoj bes na nekadašnjem simbolu mesta, hotelu Jadran. Naprosto je neverovatno da u ovakvom ambijentu može propasti iti jedan turistički objekat, ali nađalost, upravo nekadašnji simbol je propao. Ipak, na drugoj strani su nikli neki novi objekti boreći se za upražjneno mesto simbola Tučepa, i vreme će pokazati ko će poneti tu laskavu titulu jednog dana. Dotle u toj borbi za titulu simbola najbolje dolaze upravo turisti.


Za svako ponešto, a za ponekoga i sve.
Ne znam kraći a rečitiji opis onoga što putnika čeka u Tučepima. Konačno, kao i većina na ovim stranicama bloga, reči i opisi teško da će zatrebati, i slike će uglavnom sve pojasniti.

















Koliko je loptica nekada prošlo ovim terenom za mini golf, koliko setova dobijeno i izgubljeno na stonoteniskim kamenim stolovima, sećanja, pomalo tužna kad se vide ovakve slike današnjeg stanja, ali definitivno i srećna u isto vreme...











Нема коментара:

Постави коментар