Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 09. мај 2013.

Objektivom po Srbiji - nekoliko pogleda na Uvac, reku koja gradi čak tri jezera

Kanjon Uvca je verovatno najpoznatiji evropski brend Srbije u svojoj kategoriji. Možda zbog svoje nesumnjive lepote, zbog brojnih različitosti koje krije u sebi, možda zato što je stanište Beloglavog supa ili nekog sasvim trećeg razloga, ali najverovatnije zbog svega toga pomalo.
Uvac se može obići, da, ali na to nikako ne treba računati kao na nešto što se može uraditi u prolazu. Uvac je takav, zahteva svoje vreme i ko ga želi makar malo bolje upoznati, mora mu posvetiti makar jedan čitav vikend u svom životu.
...a Uvac to ume da uzvrati, da, itekako.


Ja mu nisam još uvek dao svoj vikend, ali jedva čekam da mu ga posvetim.
Koketirajući sa lepotom ove reke naprosto sam nadahnut da potegnem toliki put i da se sa velikom pažnjom posvetim ovom čudu prirode koje ne samo da je napravilo jedne od najlepših rečnih meandara koji se daju videti, već pruža i druge fantastične prizore mostova, brana, jezera, hranilišta Supova i dugoga.Hranilište, zimsko doduše...
2 коментара:

 1. Анониман18. мај 2013. 20:45

  Nadahnjujuce zaista a haniliste
  za uplasiti se ...
  Ali treba sve videti i svetlo i tamno.

  ОдговориИзбриши
 2. Istina živa za hranilište...atmosfera je još zlokobnija zbog nezaobilaznog smrada, ali definitivno i to treba videti.

  ОдговориИзбриши