Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

петак, 31. мај 2013.

Foto album - Kako smo se spasli od prirode...srećni mi :(

Jedna od mnogih krivina u koje smo zalutali a da nismo na vreme primetili... Otpad sa kojim ne znamo šta bismo, prosto odlažemo u reku, ona teče i mi ne vidimo gde nosi taj otpad. Ne vidimo jer nećemo da vidimo.
Tamo gde su nekad bile livade sada su puste plaže, kao deterdžentom isprane pustinje.

Kriveljska reka.
Samo jedno od mnogih podsećanja na krivelje koje smo napravili prirodi...


I tako, sve lagano teče, otpad, reka, i - život iz prirode. Ponekad otekne daleko, ponekad se zaustavi u blizini i napravi jezerce. Zavisno od toga kako se slika, moglo bi biti čak i lepo, ali problem je što slika samo na trenutak može sakriti bolnu realnost, realnost koja se iskopava bagerima, transportuje vagobima, a za sobom ostavlja neizbrisiv trag mtvačke glave.  Borski basen u ovom slučaju, ali da je to samo jedan slučaj, teško da bismo imali ovoliko razloga za sekiraciju...

Нема коментара:

Постави коментар