Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 10. јун 2012.

Objektivom po Srbiji - Sve boje Čačka i Ovčar banje

Pojmovi po kojima se sećam: Čačak, Ovčar banja, Ovčarsko-kablarska klisura, Zapadna Morava,        kupusijada, moto-skup...


Grad o kome ne treba previše pričati jer većina nas zna za njega i jnegov značaj. To je deo koji je neosporan, ali još uvek ne znači da ne treba navratiti u ovaj grad i uživati u svim njegovim bojama, starom gradskom jezgru, plažama na obalama Zapadne morave i svemu drugom što ovaj prelepi grad nudi. Naravno, nije sve što Čačak nudi baš u samom gradu, jer pojedine prelepe lokacije nalaze se i izvan Čačka, na svega par minuta vožnje. Pravac koji tada treba slediti je Ovčarsko-kablarska klisura, samo treba pratiti put i sve će se samo ukazivati. Pored sjajne deonice za uživanje smenjuju se najlepši klisurski pejzaži sa prelepim zavijutcima Morave u njenoj punoj raskoši. Konačno, predivni stari gvozdeni most pruža se pred putnikom odmah po samom skretanju za Ovčar banju, jednim od glavnih turističlih aduta Čačka. Mirno mesto sakriveno u neverovatnoj prirodi jedne od najlepših domaćih klisura, sasvim je opravdano i jedan od značajnijih turističkih izbora za ljubitelje banjskog ambijenta kod nas.


Da, može se još dosta toga reći o Čačku, Klisuri ili Ovčar banji, ali ma koliko da se kaže, nemoguće je da u potpunosti dočara lepote koje se kriju iza kazanog...postoje stvari koje jednostavno treba videti i doživeti. Ko bude imao prilike, neka odvoji sebi par sati i neće zažaliti, a ko ne bude našao negde svojih par sati za Čačak i okolinu, neka pokuša da iz nekih od ovih slika razume zašto bi trebalo da ipak nekada pronađe tih nekoliko sati.










I Banja...







Нема коментара:

Постави коментар