Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

Prati Blog preko elektronske pošte

понедељак, 03. фебруар 2014.

Objektivom van Srbije - Plaža u prvom suncu osunčana

U ove ledene dane kada otprilike teško pada pomisao na dešavanja na kopnu, a o košavi na vodi ili pri vodi niko i ne pomišlja, nekakav optimističan kontrast bi mogla da pruži slika jedne plaže, mirne, tihe...tik posle prvih sunčevih zraka.
O, da, ta slika je daleko od one na kojoj je plaža puna, cika i vriska su uobičajeni, a dekor od pretrpanih kanti za đubre neizbežan. Naravno, i takva scenografija je nešto za čime žudimo, ali slika jedne od najlepših plaža na Jadranu na kojoj je nekim čudom izostavljena sva ta halabuka i vreva, verujem da zaslužuje posebno mesto u svakome od nas. E, neke od takvih slika danas delim sa svima...


Jutro je mirno, bonaca koja neće do popodneva ustupiti mesto kakvom laganom maestralu, i gotovo nestvarno providna voda. Može li bolje?Nekada su se ovde spuštali i izvlačili čamci, ali odavno je ovo ipak samo zgodnije mesto za ulazak kupača u ovu predivnu vodu.

Prvi sunčevi zraci prelamaju preko planine...Samo retki šetači znaju koliko su blaga sebi prigrabili u ovoj prvoj jutarnjoj šetnji.

I konačno, ko zna, zna! Zavidim li joj samo ja?
Нема коментара:

Постави коментар