Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 19. јун 2011.

Fokus na događaju - Happening za najmlađe jahače na Hipodromu

Jedno prijatno junsko popodne i sjajna ideja...dosta zainteresovanih iz Škole jahanja odazvalo se pozivu svoje instruktorke, ili trenera, zavisno od toga kako ko doživljava Sofijin rad sa najmlađima, i zajedno sa roditeljima, drugarima, bakama i dekama, došlo da prisustvuje i učestvuje u neobičnom događanju sa blagim takmičarskim karakterom.

Meni je sa strane sve to izgledalo poprilično zanimljivo, neuobičajeno i kao - pun pogodak. Igre bez granica?
Da, ima ponečeg i odatle, nesumnjivo, ali sve u svemu, ipak je reč o jednom autentičnom događanju.
                        

Prvo smo imali prilike da pogledamo dva sjajna grla koja će biti u centru događaja......a zatim je Sofija pojasnilka da svaka od dve ekipe jaše jedno od ta dva grla. Odmah su se izdelili i spremili po jednog predstavnika na svakom od konja da pokažu šta umeju.Publika zaintrigirana, u iščekivanju...Hoće li biti ovo još samo jedno dosadno udovoljavanje deci ili će i publici biti zanimljivo?
Nezaobilazno pitanje posebno kad se nešto prvi put organizuje. Ipak, ovaj put, biće ovo drugo, i to izuzetno zanimljivo.


I najmlađi jahači su u iščekivanju...Navijači iz grupe miljenika dece, čuvenog Sanča:I konačno, uvodni deo programa počinje zagrevanjem.
Joj, kako je dobroooo....


Ma sledeće godine ću i ja...ma ne sledeće godine, već najesen...ma naleto...ma, što ne mogu već sada?
Super je posmatrati kako pristižu još mlađi i noviji naraštaji...

Žiri je zauzeo svoja mesta...


I, pozdrav žiriju pred dvanje znaka za sam start dela programa koji se prvi ocenjuje.
Posmatrača ima raznih, i veoma čudnih:


U sledećem momentu ekipni rad dolazi do punog izražaja: najmlađi uhodano počinju da preuređuju parkur za svoj nastup!

I, naravno, Sofija koja neumorno rukovodi svim segmentima događaja.
Publika više nema dileme - dolazak je bio pun pogodak.Brzina je presudna, uključiv i stavljanje opreme na sebe....Akrobate u pauzama zabavljaju društvo, ali sve u svemu, i u pauzama se uživa.


Sudije ozbiljno obavljaju svoj posao, pobediće bolji, bez imalo sumnje.Konačno, bilo bi prelepo kada bi ovo bio prvi, a ne jedini ovakav događaj. Možda nije spektakl krupnijih razmera, ali svakako je jedno izuzetno zanimljivo popodne na Beogradskom hipodromu.


2 коментара:

  1. hvala puno! sad si me jos vise izmotivirala,a ova ideja ovakvog druzenja dece ostaje. kad jos malo moji ucenici stasaju onda cemo tek da pravimo prava druzenja i takmicenja sa pozvanim ponicima i konicima iz drugih klubova. to ce tek biti zabava verujem u to. a to sto ti kazes da bi to nekao ogao da zapazi i pomogne bilo bi super. ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sa zakašnjenjem ponovo...isti razlozi. Ipak, ja sam sa svoje strane prepoznao trud i uspešnu priču za najmlađe i ispratiću je na svoj način, fotografijom. Drago mi je ukoliko to donese njenoj uspešnosti.

    ОдговориИзбриши