Nešto kao reč dobrodošlice...Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Читаоци

недеља, 19. јун 2011.

Fokus na događaju - Happening za najmlađe jahače na Hipodromu

Jedno prijatno junsko popodne i sjajna ideja...dosta zainteresovanih iz Škole jahanja odazvalo se pozivu svoje instruktorke, ili trenera, zavisno od toga kako ko doživljava Sofijin rad sa najmlađima, i zajedno sa roditeljima, drugarima, bakama i dekama, došlo da prisustvuje i učestvuje u neobičnom događanju sa blagim takmičarskim karakterom.

Meni je sa strane sve to izgledalo poprilično zanimljivo, neuobičajeno i kao - pun pogodak. Igre bez granica?
Da, ima ponečeg i odatle, nesumnjivo, ali sve u svemu, ipak je reč o jednom autentičnom događanju.Prvo smo imali prilike da pogledamo dva sjajna grla koja će biti u centru događaja......a zatim je Sofija pojasnilka da svaka od dve ekipe jaše jedno od ta dva grla. Odmah su se izdelili i spremili po jednog predstavnika na svakom od konja da pokažu šta umeju.Publika zaintrigirana, u iščekivanju...Hoće li biti ovo još samo jedno dosadno udovoljavanje deci ili će i publici biti zanimljivo?
Nezaobilazno pitanje posebno kad se nešto prvi put organizuje. Ipak, ovaj put, biće ovo drugo, i to izuzetno zanimljivo.


I najmlađi jahači su u iščekivanju...Navijači iz grupe miljenika dece, čuvenog Sanča:I konačno, uvodni deo programa počinje zagrevanjem.
Joj, kako je dobroooo....


Ma sledeće godine ću i ja...ma ne sledeće godine, već najesen...ma naleto...ma, što ne mogu već sada?
Super je posmatrati kako pristižu još mlađi i noviji naraštaji...
Žiri je zauzeo svoja mesta...


I, pozdrav žiriju pred dvanje znaka za sam start dela programa koji se prvi ocenjuje.
Posmatrača ima raznih, i veoma čudnih:


U sledećem momentu ekipni rad dolazi do punog izražaja: najmlađi uhodano počinju da preuređuju parkur za svoj nastup!

I, naravno, Sofija koja neumorno rukovodi svim segmentima događaja.
Publika više nema dileme - dolazak je bio pun pogodak.Brzina je presudna, uključiv i stavljanje opreme na sebe....Akrobate u pauzama zabavljaju društvo, ali sve u svemu, i u pauzama se uživa.


Sudije ozbiljno obavljaju svoj posao, pobediće bolji, bez imalo sumnje.Konačno, bilo bi prelepo kada bi ovo bio prvi, a ne jedini ovakav događaj. Možda nije spektakl krupnijih razmera, ali svakako je jedno izuzetno zanimljivo popodne na Beogradskom hipodromu.


4 коментара:

 1. Ovo što i kako Sofi(ja) radi je više nego edukativno, zabavno, inspirativno i daleko zabavnije od onog što mnogi organizuju za decu.Ljudima kao što je Sofija bez razmišljanja bih poverila svoje dete i zato joj treba pružiti još bolje uslove za rad. Nadam se da će neko iz Grada ovo videti i to omogućiti. Razlog više da se Janjušević zamisli da li treba da takve ljude i ovakve konje potiskuje sa Hipodroma. Ja sam za Sofiju!!!!

  ОдговориИзбриши
 2. Sofija je sjajan pedagog,i treba joj dati više prostora za rad kako bi mogla da organizuje više ovakvih takmičenja i druženja koja imaju neprocenjivu vrednost za zdrav razvoj dece kako psihičkog tako i fizičkog. Ovo je nešto što se ne može meriti novcem...Tema za razmišljanje Gradu i Upravi Hipodroma...

  ОдговориИзбриши
 3. hvala puno! sad si me jos vise izmotivirala,a ova ideja ovakvog druzenja dece ostaje. kad jos malo moji ucenici stasaju onda cemo tek da pravimo prava druzenja i takmicenja sa pozvanim ponicima i konicima iz drugih klubova. to ce tek biti zabava verujem u to. a to sto ti kazes da bi to nekao ogao da zapazi i pomogne bilo bi super. ;)

  ОдговориИзбриши
 4. Ja sa zakašnjenjem ponovo...isti razlozi. Ipak, ja sam sa svoje strane prepoznao trud i uspešnu priču za najmlađe i ispratiću je na svoj način, fotografijom. Drago mi je ukoliko to donese njenoj uspešnosti.

  ОдговориИзбриши